Home
16 Ocak 2022 ( 591 izlenme )
Reklamlar

YARIM LİMONU KARBONATA BATIRIP YAPTIĞINI GÖRÜNCE HAYRET EDECEKSİNİZ

yarım L’imon ve Karbonat..
YARIM LİMONU KARBONATA BATIRIP YAPTIĞINI GÖRÜNCE HAYRET EDECEKSİNİZ !
Karbonat dünyadaki en ucuz alternatif sağlık malzemesidir. YARIM LİMONU KARBONATA BATIRIP YAPTIĞINI GÖRÜNCE HAYRET EDECEKSİNİZ ! Ayrıntılar Haberin Detayındadır…

Annelerimizin öğrettiği ekmeği kabartmak ve buzdolabı kokusunu önlemek için kullanılan karbonatın, aslında pek çok temizlik alanında kullanılabileceğini biliyor muydunuz? Eğer vücudunuz ve eviniz için detoks arıyorsanız, bu çok amaçlı madde bütçenizi aşmadan hayatınızı kolaylaştıracak.



Eski Mısırlılar sabun olarak karbonata benzer bir bileşik kullanırlardı. Bu madde antiseptik, antifungal(mantara karşı) ve vücutta oluşan hafif pullanmayı gidericidir. Günlük hayatta kahve fincanında oluşan lekeleri yok eder ve buzdolabına koyduğumuz bir kap karbonat oluşan kötü kokuları emerek ortadan kaldırır. Ayrıca mide ağrısı rahatlatmak için olarak tüketilebiliyor.

Limon da aynı karbonat gibi temizlik alanında çok etkili bir malzeme olarak kullanılıyor.

Her türlü lekeyi, kiri, pası çıkartmak için limonun yarısını keserek, karbonata batırın ve lekeli temizlenmesi gereken yüzeyleri bunla silin. Müthiş bir temizlik malzemesidir.

Karbonat da limon da zorlu lekeleri kirleri anında çıkarır. Kimyasal temizlik malzemelerini kullanmak yerine mutlaka bu yöntemi deneyin. Başkalarınında öğrenmesini isterseniz paylaşabilirsiniz

Limon, yüksek oranda C vitamini içeren doğal bir antibiyotiktir. Soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara karşı vücut direncini artırır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Başta enfeksiyonlar olmak üzere, yüksek tansiyona, anemi ve astıma karşı koruma sağlar. Limonda bulunan antioksidanlar, tümör ve kanser gelişmesine engel olur. Pektinden oluşan lif yapısından dolayı böbrek taş oluşumunu ve iltihaplanmayı engeller. Pektin aynı zamanda toksik maddelerin etkilerini azaltır. İçerdiği potasyum sayesinde hücrelerin düzgün çalışmasına katkı sağlar. Limonun kabukları antiseptiktir; karaciğeri korur ve solunum rahatsızlıklarına iyi gelir. Limon suyu ise, hazımsızlığa iyi gelir, ateş düşürücüdür, saç ve cilt sağlığını korur.

Ilıman iklimlerde odunsu bir gövde üzerinde yetişen beyaz çiçekli çok yıllık bir bitkidir. Yapraklarında ve meyvesinde bulunan uçucu yağlar kokusunu verir. Özellikle Ege ve Akdeniz bölgesinde yaygın olarak yetişmektedir.

Limonun içerdiği vitamin ve mineraller
Limon iyi bir C ve B6 vitamini ile potasyum kaynağıdır. Büyük kısmı su ve basit şekerlerden oluşan karbonhidratlardan oluşur. Sağlıklı bir diyet lifi olan pektin içerir. Limonda bulunan lifin %50 – 60 kadarı pektinden oluşur. Çok az yağ ve protein vardır. Çeşitli sağlık yararları sağlayan sitrik asit (limon tuzu), hesperidin (P vitamini), diosmin, eriocitrin ve Dlimonen gibi antioksidanlar içermektedir.

İnme riskini düşürebilir
Limon tüketimi özellikle kadınlarda iskemik inme (kan akışını durduran bir kan pıhtısı) riskini azaltabilir. Kandaki düşük C vitamini düzeyleri özellikle fazla kilolu ve yüksek tansiyona sahip kişilerde inme riskinde artışla bağlantılıdır.

Kanserle savaşır
Limonda bulunan hesperidin antioksidan özellikleriyle serbest radikallerle mücadele eder, vücudun savunma sistemini uyarıcı özellikler gösterir. Limonun kabuğunda bulunan dlimonen bileşiğinin tümör küçültücü etkisi olduğu ve hücreleri programlı ölüme (apoptoz) götürebileceği gösterilmiştir. Pankreas, mide, cilt ve akciğer kanserinin büyümesini yavaşlatır. Limondaki lif pektin kolon ve meme kanserinin büyümesini yavaşlatabilir. Ayrıca yüksek miktarda ve düzenli C vitamini tüketimi de oksidatif stresi önlemeye yardımcıdır.


Alerjik astımı önleyebilir
Alerjik hastalıkların gelişimi genellikle vücuttaki aşırı oksidatif stres ile ilişkilidir. Limonda bulunan flavonoidler (hesperidin ve dlimonen) serbest radikalleri temizlemeye yardımcı olur ve alerjik reaksiyonları azaltır. Ayrıca alerjik astım gibi hastalıklara neden olan iltihap oluşumların gelişmesini engeller.

Bağışıklık sistemini güçlendirir
Limonda bulunan pektin bağışıklık sistemini canlandırıcı etki gösterir. Vücutta üretilmeyen B6 vitamini de bağışıklığın sağlıklı çalışması için gereklidir ve kronik hastalıklara karşı koruma sağlamaktadır. Hesperidin bileşiği merkezi sinir sistemi hastalıklarının doğal tedavisinde kullanılmaktadır.

Sindirim sağlığını korur
Limonda bulunan çözünebilir lif pektin bağırsakları çalıştırır, doğal bir karbonhidrat olarak şeker ve nişastaların sindirimini yavaşlatıp kan şekeri seviyelerinin dengede kalmasını sağlar. Kabızlığı önlemek için limon suyu içilebilir. Güne başlarken sıcak suya sıkılacak yarım limonun suyunu taze nane ile içmek sindirim sistemini rahatlatıp zindelik sağlar.


Kalp sağlığına iyi gelir
Limonda bulunan hesperidin bileşiği diosminle birlikte vasküler (damarsal) koruma sağlar. Diğer antioksidan naringin de ateroskleroz (damar sertliği) hastalığına karşı kullanılabilir. Potasyum minerali kalp hastalıkları ve kötü kolesterol için risk faktörlerini azaltır. Yeterli ve düzenli C vitamini alımıyla kardiyovasküler hastalıklara yakalanma riski düşer.

Limon ve hipertansiyon
Her sabah, aç karnına ılık bir bardak suyla karıştırılmış limon suyunun kan damarlarını yumuşatarak ve esnek olmalarını sağlayarak hipertansiyonu engellediği düşünülmektedir. Ancak bu konuyla ilgili henüz yeterli çalışma bulunmamaktadır.

Limon ve diyabet
Amerikan Diyabet Birliği limonu ve portakalı diyabete karşı süper gıdalar olarak listelemiştir. Limon ve portakal aynı miktarda karbonhidrat içermekle birlikte limonda şeker oranı daha düşüktür. Ayrıca limonun suyu, yüksek glisemik indeks (GI) içeren bir gıda ile birlikte tüketildiğinde, nişastanın şekere dönüşümünü yavaşlatabilir ve böylece yiyeceklerin GI’sini düşürebilir.

Limon ve kemik erimesi (osteoporoz)
Limon alkalize olmasının yanı sıra, içerdiği C vitamini, kalsiyum, magnezyum ve potasyum sayesinde kemik erimesi için temel gıdalardan biridir. Askorbik asit olarak da bilinen C Vitamini, kemikleri ve kıkırdakları koruyan kolajen üretimi için gereklidir. Limon suyu ayrıca potasyum ve kalsiyumun uygun şekilde emilmesi için gerekli olan magnezyum içerir. Potasyum, metabolik asitleri nötralize ederek kemik sağlığını destekler, böylece vücudun kalsiyum depolarını korur.


Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yeni Plakalar Yolda: Listede Çok Sürpriz İlçeler Var! İşte İl Olabilecek 25 İlçe Alimlerden biri, talebesi ile gezerken, bir tarlanın yanındaki ağaçlardan birinin altında eski bir çift ayakkabı gördüler. Belli ki civarda çalışan birisinin ayakkabısıydı. Talebe : ÖYLE BİR ŞEY ALDI Kİ... Bu Polis, Bir Şüphelinin Yüzüne Tükürmesinden 7 Ay Sonra Öldü. Sonra Şaşırtıcı Neden Ortaya Çıktı