Home
29 Ocak 2022 ( 1619 izlenme )
Reklamlar

Yumurta Haşlarken Sakın Bu Hatayı Yapmayın

Yumurta ülkemizde en çok tüketilen ürünlerin başında geliyor. Hem tok tutması hem de protein kaynağı olması nedeniyle çok sık tercih edilen yumurtanın haşlanması sırasında yapılmaması gereken bir hata var.

 
Eğer yumurta gereken sürenin üzerinde haşlanırsa griye dönüşüyor ve bu da knserojen özelliğini ortaya çıkarıyor. Uzmanlar, gerekli haşlanma süresinin aşılmaması gerektiğine vurgu yapıyor.
Türkiye’de vatandaşların hem kahvaltıda hem de ara öğünlerde tercih ettiği en önemli gıda maddelerinden biri yumurta. Tek başına veya ek olarak birçok yemekte kullanılması nedeniyle mutfakların gözdesi konumunda bulunan yumurtanın haşlandığı sırada yapılmaması gereken çok önemli bir hata var.

DOĞAL OLMAKTAN ÇIKARIYOR
Beslenme uzmanlarının uyarısına göre: Haşlanma süresinin üzerinde sıcak suda bırakılan yumurta artık doğal olmaktan çıkıyor ve knserojen bir madde halini alıyor. Uzmanlar, yumurtanın griye dönmesi durumunda. Tüketilmemesi gerektiğini belirtiyor.


 

RAFADAN EN SAĞLIKLISI
Uzmanlar, en sağlıklı yumurta haşlama biçimine ilişkin de bilgiler verdi. Buna göre en sağlıklı yumurta haşlama biçimi rafadan haşlama. Proteinlerin olmediği bir haşlama türü olan rafadan haşlamanın çok faydalı olduğu dile getiriliyor.

ALıntı


Yumurta Haşlarken Suyuna Kabartma Tozu Ekleyin Bakın Neler Oluyor?
Hemen herkes ya kahvaltıda ya da günün başka öğünlerinde yumurta tüketiyor. Ancak yumurta haşlarken veya kızartırken kullanacağınız tüyoları biliyor musunuz? Adana’nın en önemli yumurta üreticilerinden biri olan sağlıklı ve lezzetli yumurtanın adresi Altaş Yumurta, işinize yarayacak pratik yöntemleri sıraladı.

Yumurta aldığımızda bazılarının kolay bazılarının ise zor haşlandığını görürüz. Bu çoğu zaman markadan markaya değişir. Ama pişirilmesi ve haşlanması en kolay yumurtalar 710 günlük yumurtalardır.

Yumurta Pişirirken veya Haşlarken Hayatı Kolaylaştıracak Küçük Tüyolar
1 Haşladığınız yumurtanın kolay soyulmasını istiyorsanız haşladığınız suya kabartma tozu ekleyin.
2 Yumurtanın taze mi bayat mı olduğunu nasıl anlarsınız? Öncelikle yumurtayı suya koyup inceleyin. Yumurta suyun dibine yatay bir şekilde iniyorsa tazedir. Suyun yüzeyinde kalıyorsa bayattır. Dikey iniyorsa da kızartmak daha mantıklıdır.
3 Yumurta haşlanırken çatlamasını istemiyorsanız suyun içerisine tuz ekleyin. Böylece yumurtanın beyazı daha çabuk haşlanır. Olur da yumurta çatlarsa, tuzlu su nedeniyle beyazı yumurtadan çıkmaz.
4 Buzdolabında beklettiğiniz yumurtalar haşlarken daha çabuk çatlar. Bunun önüne geçmek için once yumurtaları suda bekletin. Biraz ısındıktan sonra haşlarsanız çatlamanın önüne geçmiş olursunuz.
5 Haşladığınız yumurtayı bir süre soğuk suda beklettikten sonra kabuğunu rahatlıkla soyabilirsiniz.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

25 YAŞINDAKİ GELİN ADAYI DAMAT ADAYINI GÖRÜNCE KÜÇÜK DİLİNİ YUTTU! Çocuk Koronadan kaybettiği ablası için şoke eden iddia! 800 liradan gram alanlar...