Bağırsakları temizleyen 3 tarif... Sindirim sistemi sorunu yaşıyor ve bağırsaklarınız düzenli çalışmıyorsa bu tarifler sayesinde temizlenebilirsiniz.
Elma suyuyla bağırsak temizliği Elma suyunun içerisindeki vitamin, mineral ve lifler karaciğer ve bağırsakların temizlenmesini sağlar.Günde 1 bardak elma suyu ile başlayın
30 dakika bekleyin ve bir bardak su için. Bunu günde bir kaç kez tekrarlayın ve 3 gün sürdürün. Bu temizlenmeyi yaparken aşırı katı beslenmeden uzak durun.
Haberin devamı için resime tıklayın
Yoğurt ile bağırsak temizliği - Yoğurt, bağırsak sağlığını destekleyen probiyotikler içerir. Probiyotikler bağırsak hareketlerini düzenler ve kötü bakterilerin oluşumunu engeller.Her gün mutlaka yoğurt yiyerek bağırsak hareketlerinizi düzenleyebilirsiniz. Yoğurdu taze meyveler ile tatlandırabilirsiniz.
Haberin devamı için resime tıklayın
Su ile bağırsak temizliği - Günde 8 bardaktan daha fazla su içerek bağırsaklarınızın çalışmasını tetikleyebilirsiniz. Düzenli su tüketimi sayesinde bağırsaklarınız nemlenecek ve toksinler vücudunuzdan atılacaktır.
Sağlıklı beslenmenin temel kuralları - Kaliteli ve sağlıklı bir yaşam için en önemli faktör doğru beslenme. Bunun için dikkat edilmesi gereken noktaları Beslenme Uzmanı Nil Şahin Gürhan, Sofra Dergisi'ne anlattı...
Yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenme bilinci edinmeyi hedef alın. - Günlük beslenme ihtiyaçlarınızı mutlaka tamamlayın. Eksik veya fazla beslenmekten kaçının. - Az ve sık beslenmeye dikkat edin, günde 6 öğün tüketin.
Birbirini takip eden öğünler arasındaki zaman aralığı 2-3 saat olmalıdır. Gün içinde 4 saatten fazla aç kalmamaya özen gösterin. - Vücudumuzdaki kan dolaşımı akışkanlığını sağlamak ve günlük harcadığımız enerjiyi yükseltmek için, günde en az yarım saat olmak şartıyla spor yapmayı alışkanlık haline getirin.
Su hayattır ve suyun hayatımızda bol miktarda yer alması gerekir. Bu yüzden günde en az 8 bardak su tüketmeye özen gösterin. - Tam tahıl ürünlerine sofranızda yer verin. - Lif oranı yüksek olan meyve, sebze, kuru baklagil ve tam tahıl ürünlerini sıklıkla tüketin.
Günlük yağ tüketiminizi azaltın. Özellikle doymuş yağ içeriği yüksek olan katı yağlar yerine, sıvı yağları tercih edin. - Kızartma ve kavurma şeklinde pişirme yöntemlerinden uzak durun. Kızartma ve kavurma şek yöntemlerinden uzak durun
Günde 5-9 porsiyon taze sebze ve meyve tüketmeye özen gösterin. - Tek düze beslenmekten ve hep aynı besinleri yemekten kaçının. - Alkol tüketimi konusunda dikkatli olun ve aşırıya kaçmayın. - Kanser riskini azaltmak için sofranızda antioksidan besinler bulundurun.
Kalsiyum bakımından zengin olan süt ve süt ürünlerine beslenmenizde yeteri kadar yer verin. - Çay, kahve, asitli içeceklerin kafeinden zengin olduğunu unutmayın ve günlük kafein alımınızın 300 mg’ı aşmamasına özen gösterin.
Balık, deniz ürünleri ve yağlı kuruyemişler de, omega-3 yağ asidi içerikleri nedeni ile tercih edilmesi gereken besinlerdendir. - Kaliteli yaşama katkı sağlamak için yemekten keyif almalısınız. Bernard Shaw’ın dediği gibi; "Keyifler değildir yaşamı değerli yapan, yaşamdır keyif almayı değerli kılan" sözünü unutmayın.
Tavuk derileri, etlerin yağlı kısımları gibi görünür yağları tüketmemeye dikkat edin. - Sosis, sucuk, salam, pastırma gibi işlenmiş şarküteri ürünlerini olabildiğince az tüketin
Süt ve süt ürünlerinin kaymak kısmını yemekten kaçının. - Peynir, zeytin gibi besinler tüketirken az tuzlu olanları tercih edin veya bu ürünleri suda bekleterek tuz içeriklerini azaltın.
Ev dışında da besin seçimine ve hijyen kurallarına dikkat edin. - İştahı dengelemek ve sindirimi kolaylaştırmak için stresle mücadele etmenin yollarını öğrenin.