Home
11 Aralık 2020 ( 2601 izlenme )
Reklamlar

Canan Karatay Haklı Çıktı Detaylar

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, Prof. Dr. Canan Karatay’ın K19 etkisini azaltmak ve yakalanmamak için yapmış olduğu öneriye destek verdi. Canan Karatay’ın K19 salgının başından itibaren yapmış olduğu öneri Tıp Dünyasından da destek gördü ve onaylandı. Türkiye’de Prof. Dr. Canan Karatay’ın, virüsün etkisini azaltmak için yapmış olduğu öneriye bazı kesimlerden sert tepkiler yükselirken, Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn da destek verdi ve tüm Alman yurttaşlarına çağrıda bulundu.

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, Prof. Dr. Canan Karatay’ın K19 etkisini azaltmak için gargara yapılması önerisine destek verdi. Konuyla ilgili bilimsel bir araştırma ve sonucun olmadığını kabul etmiş olan Spahn, “Tuzlu gargarayla yapılan ağız çalkalama, ağız ve boğaz bölgesindeki viral yükü azaltır” dedi.

Türkiye’de Prof. Dr. Canan Karatay’ın, virüsün etkisini azaltmak için gargara yapılması önerisine bazı kesimlerden sert tepkiler yükselirken, Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn “Gargara yapın” dedi. Alman basını da Spahn’ın sözlerini, “Gargara, K19ın yayılmasını önlüyor” diye manşetlerine taşıdı. Neuen Osnabrücker Zeitung’a konuşan Bakan Spahn, K19ün yayılmasının gargara sayesinde azalacağından umutlu olduğunu vurguladı.

VİRAL YÜKÜ AZALTIYOR Spahn, “Tamam bilimsel bir araştırma ve sonuç yok. Ama ağzı temizlemek için alk*lde veya sofra tuzunda çözülmüş uçucu yağlarla, tuzlu gargarayla yapılan ağız çalkalama, ağız ve boğaz bölgesindeki viral yükü azaltır” dedi. Bakan, ne tür bir gargara yapılması gerekli olduğu veya bir formül belirtmedi ve herkezin kendi yöntemini uygulaması gerekli olduğuni vurguladı. Kendisinin de, düzenli şekilde gargara yapmış olduğunı ve “kesinlikle canının yanmadığını” dile getiren Spahn’ın bu tezleri, sofra tuzuyla yapılan gargaranın, özellikle aile içinde virüsü bir hayli azalttığı yönündeki sağlık mensuplarının görüşlerine dayanıyor.

İSPANYOL GRİBİNE KARŞI KULLANILDI İyot çözeltileri ya da etanol içinde çözülmüş uçucu yağlar içeren gargaraların etkili olduğu belirtiliyor. Salin solüsyonlarıyla gargara yapmak 1918’de İspanyol gribiyle mücadelede zaten kullanılmıştı ve Japonya’da da pandeminin başlangıcından beri yurttaşlar gargara yapmaya teşvik edilmişti.

CANAN KARATAY NE DEMİŞTİ? İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, “Hiçbir virüs alkali denilen ortamda yaşamaz, bu senelerdir söylenen bilimsel bir gerçektir. Bütün arkadaşlarıma, sağlık kurumlarında çalışan herkese ve yurttaşlara sabahakşam karbonatlı suyla gargara yapmalarını öneriyorum. El yıkamak, uyku ve sıvı almak çok önemli” ifadelerini kullanmıştı.


****************************************************


ÇOK ÖNEMLİ YAZI

Detaylar


Prof. Dr. Nurcan Baykam, yeni K19ü salgınına karşı alınması gerekli olan önlemlerle ilgili önemli öneri ve ikazlarda bulundu. Özellikle mecburi olarak çalışmak durumunda olan insanların, işe gidip gelirken çok daha hassas davranmaları gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Nurcan Baykam, “İşe gidip gelirken, sosyal mesafe kuralına riayet etmenin beraberinde dolaylı yollardan bulaşın önüne geçebilmek için bilmemiz gerekli olan bazı önemli hususlar var. Özellikle cep telefonu önemli bir kontamine olma aracı olarak düşünülmelidir.




Gerçekten cep telefonunu, bulunduğumuz ortamda genel alışkanlığımız sebebiyle ortaya gelişi güzel bırakabiliyoruz, tekrar alıyoruz ve yüzümüze temas ettiriyoruz. Telefonu bıraktığımız yerde kirlilik, v*rüs bulaşının söz konusu olabileceği ihtimalini düşünerek hareket etmeliyiz. Diğer taraftan kendi elimizle de telefonu kontamine etmemiz mümkün Birçoğumuzun cep telefonlarının kirlenme ihtimali ve temizliği ile alakalı çok duyarlı olmadığımızı ve bu nedenle cep telefonlarının ciddi kontaminasyon kaynağı olabileceğini düşünüyorum. Cep telefonları, sık sık antiseptik solüsyon emdirilmiş yumuşak mendillerle temizlenmelidir” diye konuştu.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Resimde Kaç At Görüyorsunuz? Cevabınız Psikolojiniz Hakkınızda Bilgiler Verebilir! Alimlerden biri, talebesi ile gezerken, bir tarlanın yanındaki ağaçlardan birinin altında eski bir çift ayakkabı gördüler. Belli ki civarda çalışan birisinin ayakkabısıydı. Bir Soğan Size 100 Beygir Gücü Kazandıracak. Eklem ve Ayak Ağrısına Veda. Hızlı ve Şaşırtıcı sağlığınız için mutlaka yapmalısınız.. AYRINTILAR