'' Herkesin yabancı olduğu bir Dünyada yaşıyoruz.. Kimsesiz ve de garip.. '' Cem ERMAN

'' Herkesin yabancı olduğu bir Dünyada yaşıyoruz.. Kimsesiz ve de garip.. '' Cem ERMAN 
Öldüğünde Cebinden Sadece 50 Kuruş ve bir kağıt parçasına yazılmış şiir çıktı. Ne acıdır ki cenazesinde sadece 10 kişi vardı... Not alın... hatırlayın.
Bir dönemin en ünlü Yeşilçam simalarındandı Cem Erman.. Kariyerine jön olarak başladı ancak tutunamadı. Yakışıklı kötü adam rolleri ile devam etti.. bu şekilde yüze yakın filmde yer aldı. ancak güzel başlayan bu hikayenin sonunu da acı bitecekti.. Yaşlanınca unutuldu İstanbul'u terk etti.. Adana'da yaşadığı evde cenazesi ölümünden ancak 3 gün sonra bulundu. Cebinden çıkan paraysa sadece 50 Kuruştu...
Bu acı halkanın son hamlesi ise cenazesinde kimsenin olmamasıydı.. Diğer unutulan jönler gibi Cem Erman'da sessiz ve sedasız bir şekilde bu Dünyadan göç etti. Geride sadece biz izleyen ve sevenlerine siyah beyaz filmlerdeki o hatırlamamız gereken gülümsemesi ve kötü adam tiplemesi kaldı.
Kendi anlatımıyla diyordu ki;
“1947’de İskenderun’da doğdum. Babam Mersinli, annem Halep tarafından. İlkokulu annembabam ayrıldığı için Mersin’de babamın yanında okudum. Daha sonra Kabataş Lisesine geldim. 3 yıl ortaokulda okuduktan sonra anneme özlem duyduğum için İskenderun’a kaçtım. Annemin arazileri vardı, kimseye muhtaç olmadan yaşıyorduk. Üç kardeşiz. Babam eski gümrük müdürlerinden. Gençliğimde de yakışıklı olduğum için, İskenderun’da bana ‘artist Süleyman’ derlerdi. Yarışmada derece aldım, daha sonra filme başladık. Melek Film’e, Mesut Engin ve Zeynep Değirmencioğlu’yla Özleyiş’i çektik. Melek Film beni çok tutuyordu. Arkasından Yıldırım Önal’la Talihsizler’i yaptık. Aytaç Arman, Fatma Belgen, Seyyal Taner de vardı kadroda. Daha sonra yavaş yavaş filmlerde oynamaya başladım. İlk başrolüm Özleyiş. Mesut Engin’le paylaştığım, başa baş bir rol. En sevdiğim filmimdir. Çünkü ilk göz ağrım.”
Cem Erman, 7 Ağustos 2011'de Adana'daki evinde, eşi Sevim Erman tarafından ölü bulundu.
Yeşilçam'a emek vermiş ve sessiz sedasızca göç etmiş. İsimlerini bilmediğimiz ama siyah beyaz perde de sık sık gördüğümüz hafızalarımıza yer etmiş güzel insanları sevgi ve saygıyla anıyoruz. Mekanı cennet olsun..
Saygılarımla.. Tugay BAŞARAN
Reklamlar