Tapusu Olup, Bunu Yapmayanlar Dikkat! Tapu Kadastro Genel Müdüründen Kritik Tapu Uyarısı Geldi

Tapu sahipleri, tapusu olanlar dikkat! E devlet tapu SMS kaydı yaptırmayanların başına habersiz tapu devri gelebilir. EDevlet Tapu sorgulama, sms kaydı nereden, nasıl yapılır, tapuya itiraz süresi?
Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı tarafından yapılan açıklama ile tapusu olanlara çok kritik uyarı geldi. Tapusu olan herkesi ilgilendiriyor, tapusu olanlar dikkat! EDevlet üzerinden bunu yapmayanların evi, işyeri, arsası, tarlası ellerinden gitmiş olabilir! 


Son dönemde ev ve arsa fiyatlarında yaşanan rekor yükseliş dolandırıcıların da iştahını kabarttı. Tapu ve Kadastro Daireleri çok sayıda sahte dublörle tapu satışı girişimine sahne olurken tapu memurlarının dikkatli davranışları sayesinde pek çok girişim püskürtüldü. Özellikle de uzun süredir üzerinde işlem yapılmayan tapular yani yıllarca aynı kişinin üzerinde olan ev ve arsalar hedefe oturtulurken yine gurbetçilerin ve yaşlı kişilerin tapuları da dolandırıcıların radarına takıldı. 

DOLANDIRICILAR PAHALI EV VE ARSA TAPUSU AVINA ÇIKTI! 

Dolandırıcıların özellikle de yurt dışında yaşayan gurbetçilerin, 65 yaş üzeri yaşlı kişilerin ve uzun yıllardır aynı kişinin üzerinde olan yüksek tutarlı tapuların peşine düştüğü belirtilirken Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı vatandaşları kendi önlemlerini almaları konusunda uyardı. 

TAPUSU OLANLAR AMAN DİKKAT! EVİNİZİ, ARSANIZI, TARLANIZI SİZDEN HABERSİZ SATMIŞ OLABİLİRLER...

Son dönemde yükselen gayrimenkul fiyatları ile beraber dolandırıcıların da iştahı kabarırken tapu dairelerinde hazırlanan sahte evraklar ve dublörlerle tapu satış girişimleri de arttı. Konu hakkında açıklama yapan Adlı tapusu olan herkesin e devlet üzerinden Tapu SMS Kaydı oluşturmasını istedi. 
E DEVLET TAPU SMS KAYDI OLUŞTURANLAR TAPULARINI GÜVENCE ALTINA ALACAK! 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı tapusu olanları dolandırıcılara karşı uyararak "Vatandaşlarımız taşınmazları üzerinde başlatılan işlemlerden haberdar olmak için eDevlette 'Tapu Telefon Bilgileri Beyan' kısmından cep telefonu numarasını kaydetmeli. Bu uygulama ile kişinin adına kayıtlı taşınmazlar ile ilgili herhangi bir işlem başlatıldığında kişiye kısa mesaj (SMS) yolu ile bilgi veriliyor.

Cep telefonlarına 'Adınızda kayıtlı taşınmaz üzerinde Tapu Müdürlüğünde ... sıra no ile işlem yapılmaktadır' şeklinde otomatik SMS gönderiliyor. İşlem kişinin bilgisi ve isteği dışında ise kişi hemen ilgili tapu müdürlüğü ile irtibata geçerek duruma müdahale edebiliyor. Bu uygulama tapuda işlem güvenliğini önemli ölçüde artırdı" diyerek sadece birkaç  dakikada yapılan tapu SMS kaydı ile vatandaşın kendisini güvence altına alacağını söyledi. 


 
 EDEVLET TAPU SMS KAYDI EKRANI CEP TELEFONU NASIL KAYDEDİLİR?

Kimlik numaranız ve şifreniz ile edevlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama bölümüne "tapu SMS Kaydı" yazın. Çıkan ilk seçenek olan Tapu Telefon Bilgileri Beyan (Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü) seçeneğini tercih edin. Ardından gelen ekranda cep telefonu numaranızı yazarak kaydedin. Artık tapunuz üzerinde bir işlem yapılmaya çalışılırsa adınıza SMS ile bilgilendirme mesajı gönderilecektir.
Reklamlar