Birçok kadın belirtilerinin farkında olmasa da yumurtalık kanserine yakalanma riski vardır. Yapılan bir araştırmada her 5 kadından birisi yumurtalık kanseri riskinin en ciddi belirtisinin şişkinlik olduğunu bilmektedir. Az sayıda kadının ise meme ve koltuk altındaki topaklardan bilgisi var.İngiliz Doktor Annwen Jones yumurtalık kanserinin en ciddi belirtisinin şişkinlik olduğunu belirterek kadınları bilinçlendirmek için başlatılan kampanyalardan bahsediyor. Belirtilerden bilgisi olmayan kadınların bilinçlendirilirek bu bilgilerin hızlı bir şekilde yayılması gerektiğini belirtiyor. Kadınların vücutlarında oluşan şişkinlik nedenini hazımsızlıktan kaynaklandığını düşünüp yoğurt veya glutensiz besinler tüketerek geçirmeye çalıştıklarını ancak yumurtalık kanseri belirtilerini bilmediklerinden dolayı kanserin ilerleyebileceğini söylüyor
Erken teşhiste %90 olan yaşama şansı 2. evrede yüzde 40’a kadar düştüğünün altını çiziyor. En önemli belirtisi huzursuz bağırsak sendromu ile aynı belirtileri gösterebilmektedir. Bu iki rahatsızlığı ayırt etmek zor olsa da dikkat edilmesi gereken bazı belirtiler yumurtalık kanserinin ayırt etmemizi sağlıyor.
Yumurtalık kanserinin en ciddi belirtileri İştahta bozulma, erken doyma, kasık bölgesinde ağrı, çok sıvı tüketmediğiniz halde sık idrara çıkma, dışkıdaki farklılıklar, hızlı ve nedensiz kilo kayıpları gibi belirtiler daha çok yumurtalık kanseri belirtileridir. Bu belirtiler sizde de mevcut ise bir uzmandan yardım almalısınız. İngiliz kanser araştırma sonucuna göre normal şartlarda 1 ayda kilonuzun % 5’i, 6 ayda toplam kilonuzun ’unu kaybetti iseniz kansere yakalanmış olabilirsiniz.
Fırın temizlemekten sıkıldıysanız bu yöntemi deneyin...≥≥≥
Fırın temizliği yıllardır başımızın belası olmuştur ve mutfak araç gereçleri arasında en zor temizlenen aletlerden birisidir fırın. Marketlerde satılan fırın temizleyici maddelerin birçoğu kostik ve amonyak gibi toksik ürünler içerir ve sağlığınız için ciddi derecede zararlıdır.Sprey halindeki bu temizlik malzemeleri sıkıldığı zaman havada zerrecikler oluşturduğu için akciğerlerinize ve cildinize zarar verebilir.Cildinize, gözlerinize ve pişirdiğiniz yemeklere bulaşarak sağlığınız için olumsuz sonuçlar doğurabilir.Temizlik ve hijyen sağlığımız içindir. Mikroplardan korunmaya çalışırken toksik maddelere maruz kalarak hem kendi sağlığımıza hem de doğaya zarar veriyoruz.
Fırın temizliği esnasında ve sonrasında zararlı kimyasallarla karşı karşıya kalmamak için oldukça etkili ve zararsız fırın temizleyiciyi evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz.Maliyet olarakta oldukça uygun bi fiyata hazırlayabileceğiniz fırın temizlik malzemesi, hem sağlığınızı hem de çevreyi korur.Fırın Temizliği için Malzemeler Yarım su bardağı sıvı sabun veya arap sabunu 1,5 su bardağı karbonat Çeyrek su bardağı beyaz sirke (Bulamazsanız doğal elma sirkesi kullanabilirsiniz.) SuDoğal Fırın Temizleyici Nasıl Hazırlanır? Bir leğenin içerisine yarım su bardağı sabunu 1,5 su bardağı karbonatı, çeyrek su bardağı beyaz sirkeyi ve yeterince suyu ekleyip karıştırın.Bu karışım sürülebilir, macun kıvamında bir temizlik malzemesi olacaktır.
Fırın Nasıl Temizlenir? İlk olarak fırın tepsilerini ve ızgarasını dışarı çıkartıp lavaboda temizleyin. Ufak bir boya fırçası veya pasta fırçası yardımıyla hazırladığımız macunu fırının tabanına ve yanlarına sürün. Fırın camına ve kapağına bu macundan sürmeyin. Fırının kapağını kapataın ve en az 7-8 saat kadar bekletin. Gece boyunca bekletirseniz iyi olur.Beklettikten sonra bir kaba su doldurun ve sünger yardımıyla kir birikintilerini kolay bir şekilde temizleyin. Kabınızdaki su kirlendikçe suyu değiştirmeyi ihmal etmeyin. Fırınınızı temizledikten sonra temiz bir bez yardımı veya kağıt havluyla kurulayın. Fırın Kapağı Camı Nasıl Temizlenir? Çeyrek su bardağı karbonatı su ile karıştırım kıvamlı bir macun hazırlayın. Fırınınızın kapağını açıp bu macunu sünger yardımıyla cama sürün. Yarım saat kadar bu şekilde bekletin ve daha sonra nemli bir sünger yardımıyla temizleyin. Son olarak kağıt havlu ile ovalayın. Fırın kapağınızın camının tertemiz olduğunu göreceksiniz.
Mikrodalga fırınların temizliği için buhar kullanılır. Bunun için bir kabın içerisine 200 ml su ve 50 ml sirke ekleyin. Bu karışımı mikrodalga fırınınızın içerisine koyun ve yüksek ayarda çalıştırıp 5 dakika ısıtın. Kap ve içerisindeki karışım soğuduktan sonra içerisine batırdığınız sünger veya bez yardımıyla iç yüzeylere sıçrayan kirleri silin. Daha sonra süngerinizin yumuşak kısmına bir miktar arap sabunu döküp fırının kenarlarını, üstünü ve kapağının içini temizleyin. Bu önemli bilgi ve yöntemlerden daha fazla kişinin faydalanması için, beğenip, paylaşmayı unutmayın lütfen…
Alzheimer Hastası Olmamak İçin 9 Alışkanlığı Hemen Terkedin...≥≥≥
Alzheimer rahatsızlığı bir demans çeşiti olmakla bereber ne yazık ki rehabilitasyonu olmayan bir hastalıktır. Alzheimer hastalığı bireyi adım adım yakın etrafından, sonra kendinden uzaklaştıran, bir zaman sonra da mevcut hayatla alakalı hatıraların teker teker silikleştiği, en sonunda insanın kendini bile tanımakta eforluk sürüklediği nörolojik bir hastalık cinsidir. Alzheimer çoğunlukla psikiyatrik hastalıklarla karıştırılabilmektedir. Alzheimer hastalığı unutkanlıkla başlayan bir hastalık olarak kendini gösterir. Ancak her unutkanlık Alzheimer hastalığı anlamına gelmez. Unutkanlık ile birlikte hüner kaybı görülüyor ve karakter özellikleri metamorfoz gösteriyorsa daha dikkatli olmak gerekiyor.
Alzheimer dilimizde sık kullanılan bunama ve demans hastalığı olarak da öğrenilir. Alzheimer hastalığına tutulmak istemiyorsanız şipşak terketmeniz gereken 9 alışkanlık:1.Sigarayı bırakın Sigara içmek bedeniniz muhtelif bölgelerine hasar verir ve beyin de bunlardan biridir. Sigara içenlerin, içmeyenlere oranla Alzheimer’a tutulma tehlikeyi %45 daha fazla. İşte sigarayı vazgeçmeniz için iyi bir neden.2.Daha fazla B12 vitamini alın B vitamini sizi demanstan korur. Finlandiya’da yapılan bir araştırmaya göre B12 vitaminini ne kadar çok alırsanız, Alzheimer’a tutulma tehlikeniz o kadar düşüyormuş. Genelde yaşlılarda B12 vitamini yetersizliği görülmekte. B12 vitamini yumurtada, ette, balıkta ve deniz mahsullerinde bolca bulunmakta.3.Daha faal olun Kumpaslı olarak spor yapın. Hem kalbiniz kumpaslı atacaktır hem de kan dolaşımınız sıhhatli bir biçimde gerçekleşecektir. Tansiyonunuza dikkat etmenizde de fayda var. Orta yaşlıysanız ve kolesterolünüz yüksekse, Finlilerin yaptığı araştırmaya göre demansa tutulma tehlikeniz çok fazla.
4.Kahve için Kahve içiyor musunuz? Çoğu şahıs öğrenmese de kahve beyninizi korumakta. Kahve bolca magnezyum kapsar ve eforlu bir antioksidandır. Alzheimer’a tutulma tehlikenizi %50 azaltır. İtalya’da yapılan bir araştırma günde bir bardak kahve içmenin Alzheimer’ı önlediğini savunuyor.5.Daha fazla D vitamini alınD vitamini yetersizliği Alzheimer’a neden olmakta. ABD’de yapılan bir araştırmada D vitamini yetersizliğinin Alzheimer’a tutulma tehlikesini 5 çoğaldırdığı görüldü. Analist Miia Kivipelto, SVT’ye “D vitamini alımı Alzheimer’a tutulmamak için ehemmiyetli etkenlerden” dedi. Olabildiğince güneş ışığı almaya çalışın. Güneşin fazla olmadığı yerlerde yaşıyorsanız D vitamini yardımı alın. 6.İçki tüketiminizi azaltın Fazla içki tüketimi demans tehlikesini arttırıyor. Günde bir bardak şarap içmenin Alzheimer’ı önlediğine dair araştırmalar olsa da fazla içki tüketiminin Alzheimer’a neden olduğu bir gerçek.
7.Başınızı koruyun Başınızı çok sert bir yere çarparsanız demansa tutulma tehlikeniz var. ABD’de yapılan bir araştırmada travmatik beyin yaralanmasının, Alzheimer’a yol açtığı görüldü. Motor sürüyorsanız kask takmayı önemsememe etmeyin. 8.Beyin egzersizleri yapın Beyninize tıpkı adalelerinize davrandığınız gibi davranmalısınız. Bunun için de en öğrenilen usuller bulmaca çözmek ve puzzle. Yeni şeyler bilmekten çekinmeyin. Yeni şeyler bilirken beyniniz ekstra efor sarfeder ve bu da sizin için sağlıklıdır.9.İyi dinlenin Araştırmacılar stresle demans arasında bir irtibat olduğuna inanıyorlar. Stres şahıstan bireye değişebilen bir miktara sahip. Bu sebeple Alzheimer’ı gelişimini nasıl etkilediğine dair araştırmalar sürüyor.