Home
23 Aralık 2020 ( 3143 izlenme )
Reklamlar

Hz. Muhammed’in Uyurken Neden Elini Yanağının Altına Koyduğunu Biliyor musun?


Hz. Muhammed’in Uyurken Neden Elini Yanağının Altına Koyduğunu Biliyor musun? Büyük Mucize. Hz. Muhammed’in uyurken elini yanağının altına koyarak uyuduğunu billiyor muydunuz?





Hz. Muhammed çeşitli hadis kaynaklarında da belirtildiği üzere sağ tarafı üzerine yatarak dinlenir ve uyurmuş. Amerika’da bulunan Stony Brook Üniversitesi’nde uyuma şekli üzerine yapılan araştırmalar da yan yatarak uyumanın beynin temizlenmesini sağladığını ortaya çıkarmışlardır.
Yapılan bilimsel araştırmanın en dikkat çeken sonuçları ise şunlardır. Yan yatma pozisyonunun sırt üstü veya yüz üstü uyuma şekline göre daha fazla lenf sistemine yardımcı olduğu,bunun da beyinde istenmeyen kimyasalların birikmesine engel olduğu ortaya çıkmıştır. 





Ayrıca yan yatarak uyumak Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıklara yakalanma riskini azalttığı da araştırmanın sonuçlarında belirtilmiştir.
Aynı zamanda bilim insanlarının bir çok beyin görüntüsünü incelemeye aldığı ve ünlü bir bilimsel dergide yayınlanan araştırmada vücudun ikinci dolaşım sistemi olarak tanımlanan lenf sisteminin yan yatmak suretiyle rahatladığı ve daha iyi çalıştığı sonucuna varılmıştır. Lenf sistemi vücutta toksinlerin arındırılması, kan dolaşımının kontrol edilmesi ve zararlı bakteri ve virüslerin yok edilmesi gibi görevleri de yerine getirmektedir
Ayrıca bir tarafa yatıp uyurken, yatılan yöne bağlı olarak burun deliklerimizin birisi tıkanırken, diğeri açılmaktadır. Solunum bu açık olan burun deliğinden yapılmaktadır.

Ayrıca nefes alınan burun deliği ile beynin yarım küreleri ve sempatik parasempatik sinir sistemleri arasında da bir ilişki olduğu çalışmalarla kanıtlanmıştır.
Yani sağ tarafa yatılması durumunda, sağ burun deliği tıkanırken, sol burun deliği açılmakta. Sol burundan yapılan nefes alma ile sağ beyin yarım küresinin aktivitesi artmaktadır.



Sağ beyin yarım küresinin uyarılması, parasempatik sinir sistemimizin faaliyetlerini artırmasına, kalp hızının yavaşlamasına, tansiyonun düşmesine ve midebağırsak faaliyetlerinin yavaşlamasına neden olmaktadır. Dolayısıyla kalp daha az yorulmakta, uykuya dalmak daha da kolaylaşmaktadır. Bu da dinlenmenin daha iyi olmasına olanak sağlamaktadır.



Hz. Muhammed hakkındaki bir hadiste ise şunlar söylenmektedir : Kendimi sana teslim ettim. Yüzümü sana tevcih ettim, işlerimi sana emanet ettim. Sevabını ümit ederek ve azabından korkarak sana sığındım. Senden başka kendisine sığınacak ve korunacak kimse yoktur. Gönderdiğin kitaplara ve yolladığın peygamberlere iman ettim.
Yani kısacası yapılan bilimsel çalışmalardan da anlaşılacağı üzere uyurken yan yatmak Hz. Muhammed’in yaptığı gibi hem sağlıklı hem de sünnettir. Sizde sağlığınız için uyurken yan yatmaya özen göstermelisiniz.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Altını Olanlar Dikkat ! Altın 3 Bin Olacak İnsanlar Sağlığına Ne Yaptığını Bilmeden Limon Kullanıyorlar. Limonun Size Yaptığı 10 Şey: Ünlü oyuncu Aydan Şener'in kızı oyuncu olduğunu duyanlar çok şaşırıyor! İşte Aydan Şener'in kızı Soylu'nun yerine bakın kim gelecek >