Home
24 Ocak 2022 ( 4205 izlenme )
Reklamlar

Meteoroloji Kahini 18 Saniye Önce Bu Uyarıyı Yaptı...

Meteoroloji Kahini 18 Saniye Önce Bu Uyarıyı Yaptı...
Meteoroloji kahini Kerem Ökten, mezosiklonun İstanbul'a çökeceği saati yazdı. İşte ayrıntılar...

Karlı hava tüm Türkiye'de etkisini göstermeye devam ediyor.

Meteoroloji kahini Kerem Ökten Mezosiklonun İstanbul'a çökeceği saati yazdı.

İşte Kerem Ökten'in kişisel twitter hesabından yaptığı paylaşım;

"Mezosiklon özellikle akşam şehre çok güçlü dalacak. Şu anda öncülerini gönderiyor. Akşam ben geliyorum diyor. Akşam gelmesi daha iyi. Kar daha rahat tutar. Öte yandan trafik için çok riskli. İş çıkış saati..."

Mezosiklon NEDİR?

Süper hücreli fırtınaların içinde rüzgârın hızı ve yönü yüksekliğe bağlı olarak değişir. Bunun sonucunda kuvvetli bir şekilde dönen, yukarı yönlü bir sıcak hava akımı oluşur. Bu yapılara mezosiklon adı verilir.

SON DAKİKA HAVA DURUMU || Kar yağışı İstanbul’da kaç gün sürecek, ne zaman bitecek? 24252627 Ocak 2022 hava durumu nasıl olacak, kar yağışı ne zaman bitecek?
İstanbul hava durumu… İki gündür megakenti etkisi altına alan kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Silivri'den giriş yapan kar yağışı birçok ilçede yolların kapanmasına kadar ulaşım sorunu ortaya çıkarırken kamu kurumları ve birçok işyerinde çalışanların idari izinli sayılacağı bildirildi. Bu noktada ise "İstanbul'da kar yağışı kaç gün sürecek ne zaman bitecek?" sorusu gündemdeki yerini aldı. Meteoroloji hava durumu tahminleri yakından takip ediliyor. Peki, 24252627 Ocak 2022 hava durumu ile İstanbul'da kar yağışı kaç gün sürecek ne zaman bitecek? İşte detaylar…


İstanbul'da kar yağışı etkisini göstermeye devam ediyor. Dün gece saatlerinde de etkisini arttıran yağışlı hava nedeniyle megakentte bugün işe gidecek vatandaşlar çeşitli olumsuzluklarla karşılaştı. Soğuk havayla beraber kapanan yollar ulaşımda aksaklıklara neden oldu. "24252627 Ocak 2022 hava durumu ile İstanbul'da kar yağışı kaç gün sürecek ne zaman bitecek?" soruları ise bu noktada yanıt arıyor. Yağışların 45 gün kadar süreceği aktarılmıştı. Peki, 24252627 Ocak 2022 hava durumu ile İstanbul'da kar yağışı kaç gün sürecek ne zaman bitecek? İşte detaylar…

İSTANBUL KAR YAĞIŞI NE KADAR SÜRECEK, KAR YAĞIŞI NE ZAMAN BİTER?
İstanbul'da beklenen kar yağışı akşam saatlerinde etkisini gösterdi. Yoğun kar nedeniyle bazı vatandaşlar otobüs duraklarına sığınırken, bazı vatandaşlar ise kartopu oynadı. İstanbul'da akşam saatlerinde kar yağışı etkili oldu. Meteoroloji'nin 5 günlük hava tahmini raporuna göre yurt genelinde kar yağışı haftasonu ve yeni haftada da etkisi göstermeye devam edecek. İstanbul'da kar yağışının hafta sonu etkisini kuvvetli şekilde göstermesi bekleniyor.

İSTANBUL'A NE KADAR KAR DÜŞECEK?
Hava Tahminleri Uzmanı Cengiz Çelik:

"İstanbul'un karı çok yoğun değil. Şu anda kuvvetli bir yağış var. Sıcaklığın düşmesiyle birlikte yağışın kuvveti azalacak. Önümüzde 34 gün boyunca da kar yağışı etkili olacak. Kuvvetli bir yağış değil. Yüksek kesimlerde sıfırın altında sıcaklıklar göreceğiz. Pazar pazartesi günü için örtü bırakıcak yağışlar görebiliriz. "

METEOROLOJİ'DEN KAR YAĞIŞI UYARISI!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul için tahmininde ise, bu gece (Cumartesi) saatlerinden itibaren İstanbul'un kuzeyinden başlayarak etkisini arttırması beklenen kar yağışlarının, zamanla il genelinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olması beklendiği bildirildi.



İstanbul’da kar yağışı kaç gün sürecek ne zaman bitecek? 24252627 Ocak 2022 hava durumu nasıl olacak, kar yağışı ne zaman bitiyor?
BİR UYARI DA VALİLİKTEN
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile İstanbulluları yoğun kar yağışı için uyardı.

Yerlikaya paylaşımında, "Meteoroloji Bölge Müdürümüzün verdiği bilgilere göre İstanbul'da bu gece kuvvetli kar ve gök gürültülü kar sağanağı, yarın (Pazar) akşam saatlerine kadar yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor. Ulaşımda aksamalar, don, buzlanma gibi olumsuzluklara karşı tedbiri elden bırakmayalım" ifadelerine yer verdi.

İstanbul’da kar yağışı kaç gün sürecek ne zaman bitecek? 24252627 Ocak 2022 hava durumu nasıl olacak, kar yağışı ne zaman bitiyor?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın Doğusu, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli, Afyonkarahisar, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Denizli, Muğla çevreleri ve Tekirdağ'ın doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Osmaniye ile Hatay kıyılarında yağmur ve sağanak, Hatay'ın yüksek kesimleri ve Muğla'nın, Antalya'nın ve Doğu Karadeniz'in kıyı kesiminde karla karışık yağmur ve yer yer kar, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde görülecek yağışların ;

İstanbul'un kuzey ve batısı ile boğaz çevresi, Kocaeli ve Sakarya'nın kuzey kesimleri, Balıkesir ve Bursa'nın Marmara'ya bakan kıyı ilçeleri, Antalya'nın doğusunun iç ve yükseklerinde, Konya, Karaman, Adıyaman, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan ve Bingöl çevreleri ile Diyarbakır'ın kuzeyinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.


Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

TÜRKİYE GÖZ YAŞLARINA BOĞULDU EFSANE İSİM KANSERDEN HAYATINI KAYBETTİ Maaşlara yapılacak zammı Cumhurbaşkanı az önce açıkladı. Harika bir haber bu Detaylar;=>> Selçuk ve Sümeyye Paylasımi Meteoroloji Kahini 18 Saniye Önce Bu Uyarıyı Yaptı...